ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024

Το Active Citizens Fund Greece στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προβολή της σειράς σύντομων βίντεο που δημιούργησε το Active Citizens Fund Greece στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 1-8 Αυγούστου 2024, στον χώρο του Queen Eleanor Suite, στο Χαρουπόμυλο Λανίτη.

Η σειρά των βίντεο αναδεικνύει τη συμβολή του Active Citizens Fund στην ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα. Οι ιστορίες που αποτυπώνονται στα βίντεο επικεντρώνονται σε τέσσερις κρίσιμους τομείς:

  • Την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη,
  • Την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας,
  • Την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων τρίτης ηλικίας,
  • Την πρόσβαση των παιδιών Ρομά στην εκπαίδευση

Τα βίντεο φέρνουν στο προσκήνιο τις προσωπικές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που αντιμετώπισαν σημαντικές προκλήσεις και κατόρθωσαν, με τη στήριξη του προγράμματος, να βελτιώσουν τη ζωή τους. Από τη διεκδίκηση του δικαιώματος στην υγειονομική περίθαλψη και την ισότιμη απόκτηση ιθαγένειας, έως την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και την προσπάθεια να αποκτήσουν τα παιδιά Ρομά πρόσβαση στην εκπαίδευση, κάθε βίντεο αποκαλύπτει την επίδραση που μπορεί να έχει το πρόγραμμα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή του Active Citizens Fund Greece στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, μπορείτε να βρείτε εδώ.