New Start

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:
ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ:
19
ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΡΓΟΥ
Medium
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΡΓΟΥ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ
88.863,29
ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ (ΕΟΧ)
79.976,97
ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Ενδυνάμωση ευπαθών ομάδων
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Αττική

Το έργο θα συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ενδυνάμωση εφήβων και νέων (15-23 ετών) με παραβατική συμπεριφορά και ψυχική διαταραχή που ζουν στην Αττική. Η πλειοψηφία των ατόμων αυτών δυσκολεύεται να κινητοποιηθεί στην αναζήτηση εργασίας και πολύ συχνά βιώνει την απόρριψη, τη ματαίωση και την περιθωριοποίηση. Το έργο «New Start» περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις υποστήριξης με έμφαση στον επαγγελματικό προσανατολισμό, και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Η έμπειρη ομάδα έργου θα ενδυναμώσει τους νέους παραβάτες, θα τους ενθαρρύνει και θα τους εξοικειώσει με τα βασικά βήματα εξεύρεσης εργασίας, με στόχο να αποκτήσουν πιο ενεργό κοινωνικοοικονομικό ρόλο.

Οι υπηρεσίες που θα λάβουν δωρεάν οι ωφελούμενοι χωρίζονται σε τέσσερις φάσεις:

Α) Ραντεβού Υποδοχής (Διαγνωστική Φάση)

Β) Εξατομικευμένο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Γ) Ψυχική Ενδυνάμωση – Βελτίωση Επικοινωνιακών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Δ) Coaching (Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, Χρήση διαδικτύου για την αναζήτηση εργασίας, Προετοιμασία συνέντευξης, Δικτύωση με κοινωνικές δημόσιες υπηρεσίες, με φορείς εκπαίδευσης, με πιθανούς εργοδότες).

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, 100 ωφελούμενοι, θα έχουν ενδυναμωθεί ψυχικά, θα έχουν προσδιορίσει τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και θα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν θέσεις εργασίας στην αγορά.

Για την παρουσίαση του έργου και την προσέλκυση ωφελούμενων, θα πραγματοποιηθούν δυο εκδηλώσεις ενημέρωσης σε 40 στελέχη τμημάτων κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων Αττικής και φορέων παιδικής και εφηβικής προστασίας. Για τη διάδοση των αποτελεσμάτων και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του έργου, μεταξύ άλλων, θα υλοποιηθεί ημερίδα με 50 εκπροσώπους αρμόδιων φορέων και θα δημιουργηθεί εγχειρίδιο συμβουλευτικής και διαχείρισης νεαρών ατόμων με παραβατική συμπεριφορά για επαγγελματίες που εργάζονται με νεαρούς παραβάτες.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» και θα έχει διάρκεια 18 μήνες.